logo
  • INZERCE
  • DISKUZE
  • AKCE
  • ČLÁNKY
  • Přihlášení
  • Oblíbené
logo

Aktivní dovolená se psem – Rakousko

Aktivní dovolená se psem – Rakousko
Aktivní dovolená se psem – Rakousko

Rakousko nabízí nespočet krásných míst pro aktivní dovolenou se psem. Jedná se o velmi oblíbenou destinaci spousty pejskařů, navíc prakticky hned za rohem České republiky. Není proto divu, že jde o turisticky vyhledávanou destinaci pejskařů.

Podmínky vstupu do země

Pokud se psem navštívíte země patřící do Evropské unie, platí pro ně stanovené jednotné podmínky pro vstup se zvířaty. Kromě těchto jednotných pravidel si ovšem každá země může přidat i svá vlastní, přísnější, pravidla vstupu se zvířaty.

Proto je dobré se před vlastní dovolenou informovat na webových stránkách SVS nebo ambasády konkrétního státu.

K roku 2024 platí pro vstup se psy do Rakouska tyto podmínky:
- Označení zvířete mikročipem, příp. tetováním (před 3.7.2011)
- Evropský pas, tj. Cestovní pas zvířete v zájmovém chovu
- Platné očkování proti vzteklině (s platnými stanovenými lhůtami)
- Jednoho člověka může na cestě doprovázet maximálně 5 psů (vyjma chovatelských soutěží a výstav)

Rakousko nevede žádný seznam zakázaných plemen psů. Pro některá plemena platí ovšem omezení. Jedná se o plemena Americký pitbullteriér, Americký stafordšírský teriér, Anglický bulteriér, Argentinská doga, Neapolský mastin, Španělský mastin, Rotvajler, Stafordšírský bullteriér a Tosa-Inu.

Tato plemena musí mít majitel na procházkách na krátkém vodítku a s nasazeným náhubkem.

Stejně jako na jakoukoli aktivní dovolenou, doporučuji sjednání cestovního pojištění pro vás i vašeho mazlíčka.

Cesta

Nejčastějším dopravním prostředkem pro dovolenou právě v Rakousku je zpravidla automobil. Dopravit se sem dá poměrně jednoduše – Rakousko se nachází v Evropské unii. Navíc se jedná o jednu z našich sousedních zemí.
Cesta autem trvá asi 3-8 hodin (dle toho, odkud vyrážíte a kam máte namířeno) a po cestě potkáte velmi často dobře udržovaná odpočívadla.
Rakousko bývá také často „mezistanicí“ při cestě do Itálie nebo Slovinska.

Tipy na zajímavá místa

Která místa v Rakousku stojí při vaší dovolené určitě za to navštívit? Tady je malý zlomek z nich.

Hochschwab

Krásná oblast Alp, která není (až na samotný vrchol) extrémně turisticky vyhledávaná.

Na trasu se dá vyrazit z parkoviště poblíž vesnice Seewiesen. Odtud pokračovat na Voisthaler Hütte, přes údolí Trawiessattel k Vogauer Krauz. Odtud vede k Fleischerkreuz prudký úsek s řetězy a žebříky. Je proto na vašem zvážení, zda pes tento úsek zvládne nebo ne.

Z vrcholu se dá zpět do vesnice pokračovat několika směry – přes hřebenovku do sedla Passhöhe nebo se vydat směrem Schiestlhaus a Voisthaler Hütte.

Celá oblast je kamenitá, doporučuji proto botičky pro psa. Pokud se rozhodnete přejít i přes jištěný úsek, pevný postroj na přidržování psa se bude také velmi hodit.

Langbathseen

Krásné jezero nabízející nenáročnou procházku okolo. Parkovat se dá přímo u jezera a v jezeře je možné koupání, díky čemuž se jedná o turisticky atraktivní místo (je vhodné vydat se na procházku brzy ráno nebo naopak k večeru).

Pokud vám nevadí si procházku o něco prodloužit, doporučuji pokračovat k druhému jezeru Hinterer Langbathsee. Protože množství turistů zůstává hned u prvního z jezer, zde se jedná o klidnější místo se snad ještě krásnější kulisou pozadí.

Schafberg

Na horu Schafberg se můžete vydat pěšky nebo zubačkou Schafberg Cog Railway (pokud si nejste jistí, zda celou trasu zvládnete, je možné si koupit lístek jen do mezistanice a zbytek si vyšlápnout).

Nahoře vás čekají nádherné výhledy (v případě příznivého počasí uvidíte i třeba Dachstein), protáhnout nohy můžete i procházkou v okolí stanice.

Wolfgangsee a Attersee

Jezero Attersee

Turisticky známá jezera nacházející se v blízkosti Schafberg. Obě jezera se dají pohodlně obejít. V případě Attersee ovšem nedoporučuji procházku přímo po pobřeží, neboť ve spoustě případů se jedná o soukromé pláže.

Jezero Wolfgangsee

Gollinger Wasserfall 

Vodopád nacházející se nedaleko Salzburgu.

Nedaleko od vodopádu se dá zaparkovat. Jak parkoviště, tak i cesta k vodopádu je zpoplatněná. Samotná cesta vede po kluzkých kamenech, schodech a místy po roštu. Doporučuji tedy pevnou obuv.

Od vodopádu můžete pokračovat k Schwarzbachfall Höhle – jeskyni, ze které tento vodopád vyvěrá.

Autor textu: Monika Kučerová

Fotografie: Adobe Stock

ZDROJE: 
https://www.sozialministerium.at/

Publikováno:

12.6.2024 19:11

0 hlasy

Hlavní menu

Napište nám

Sociální sítě

Copyright 2024 © faunaportal.cz

Created by MVKV Solutions, s.r.o.

TOPlist